Ane Riel – Pihka

Tämä kirja kiinnitti huomioni jossain, en edes muista missä. Kannen kuvitus irtonaisine nukenkäsineen on jotenkin karmiva, liekkö se sitten tuonut viehätystä tähän kirjaan niin, että sen päätin kirjastosta varata. Muutama viikko piti jonottaa.

Kirjan on kirjoittanut Tanskalainen, vuonna 1971 syntynyt kirjailija. Hän on tällä viimeisimmällään pokannut mm. Glass key palkinnon ja kirjaa on kehuttu muutoinkin paljon arvosteluissa. Osaltaan voin ymmärtää mistä suitsutus johtuu, mutta itseltä tämä kirja jäi kesken.

”Valkoisessa huoneessa oli pimeää kun isäni tappoi isoäidin. Minä olin siellä. Myös Carl oli siellä, mutta häntä he eivät koskaan huomanneet. Oli jouluaatto ja satoi pikkuisen lunta, mutta kunnon valkeaa joulua ei tuona vuonna tullut.”

Tämä on pätkä, mikä lukee jokaisessa kirjasta kertovassa artikkelissa, arvostelussa ja myyntipuheessa. Se on pätkä mikä kauhistuttaa ja herättää lukijan kiinnostuksen. Mitä ihmettä on tämän tekstin takana? Se herätti kannen kuvan lisäksi myös minun kiinnostukseni, joka sitten myöhemmin lopahti. En lähde juonta sen tarkemmin avaamaan, etten tule paljastaneeksi liikaa. Tai en tiedä johtuuko se siitäkään, ehkä pikemminkin siitä, etten muista kirjan sisällöstä juurikaan oleellista niiltä 84:ltä sivulta mitä luin. Sanotaanko , että eristyksissä asuvan, erilaisen perheen vaiheista tässä kerrotaan.

Tämä kirja aukeni todella hitaasti, eikä se vienyt ollenkaan minua mukaansa. Tahkoten pääsin viikossa sivulle 84 ja siihen se (ainakin toistaiseksi jäi). Teksti oli sinänsä virheetöntä, valjua mielestäni. Päähenkilöiden taustaa avataan laajasti, mutta he eivät lukemani aikana tulleet läheisiksi. Äh, joku tässä nyt mätti ja kunnolla. Tuli tunne, että elämä on liian lyhyt siihen, että aikaa käyttäisi tämän kirjan lukemiseen.

Ehkä joku voisi minulle kehua tätä kirjaa, että saan sen vielä luettua loppuun? Tällä erää se kuitenkin joutaa kirjaston palautuslaariin.

Kirja: Pihka

Alkuperäinen nimi: Resin

Kirjoittaja: Ane Riel

Suomentaja: Katriina Huttunen

Sivuja: 248

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *