Antto Terras – Esko – stripparin tarina

Eerikäisen elämänkerta tuli elämääni jälleen äänikirjan muodossa. Väitänkin, että on ollut erinomainen ratkaisu palkata Esko itse lukemaan elämänsä tarinaa. Hän kertoo tapahtumista välillä niin lakonisesti ja itseironisesti, samaan tunnelmaan ei vieras lukija voisi elämänkerran kohdalla päästä. Osa jutuista kuulostaa välillä niin uskomattomalta, että vähän pitää miettiä, ovatko ne oikeastaan totta vai pelkkää pilkettä Eerikäisen silmäkulmassa.

Pakostakin myös miettii, onko kirja vielä lisännyt Eskon suosiota naismaailmassa ja kirjan kuuneltuani mietin onko se enää edes tämän erotiikan jumalan kohdalla mahdollista. Lisää naisia tai ei, Eerikäinen todistaa ainakin, että on hänen elämässään ollut muutakin kuin pelkkää rintalihasten esittelyä, eikä kohujulkisuus ole tullut ilmaiseksi.

Kirjassa käydään Eskon elämänvaiheet läpi perheen taustasta lähtien. Esko on suomalaisen isän ja kolumbialaisen äidin toinen lapsi. Isän on ollut Eskon syntyessä jo viisissä kymmenissä ja äiti reilun parin kymmenen vuoden ikäinen. Eskolla on myös sisaruspuolia isän aiemmasta avioliitosta toisen kolumbialaisen naisen kanssa. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita ei ole uupunut Eskon lapsuusvuosista Kolumbiassa, eikä myöskään nuoruusvuosista Suomessa. Esko lähetettiin kymmenvuotiaana sotalapseksi Suomeen, yksin tädin ja tämän tyttären perheisiin. Tästä ei nuori mies kuitenkaan lannistunut, vaan otti tilanteen haltuun kerta toisensa jälkeen. Esko on kertomansa mukaan todellakin kääntänyt epäonnen ja haastavat tilanteet voitoksi ja ollut pienestä pojasta lähtien erityisesti vastakkaisen sukupuolen mieleen.

Elämään on mahtunut useita parisuhteita, joita Esko kertaa avoimesti ja pilke silmäkulmassa. Hän tarkastelee omalla machomaisella tavallaan rakkautta ja siinä epäonnistumista. Suhteen onnea ja epätoivoisia suhteen pelastamisyrityksiä. Erityisesti suhde kohukaunotar Martina Aitolehteen kuvataan niin paatoksella, että juorunnälkäinen saa varmasti tarvitsemansa tästä kirjasta.

Esko ei vältä kirjassa myöskään omia epäonnistumisia tai muita rankkoja aiheita. Erityisesti kappale Eerikäisen ex-vaimon Martina Aitolehden pikkusiskon alamäestä huumemaailmassa ja lopulta aivan liian aikaisin tulleesta kuolemasta Esko kertoo herkästi ja kauniisti. Isyys on myös tärkeä aihe Eskon elämästä ja se välittyy myös tämän kirjan kansien sisäpuolelta.

Tällainen takavuosien seiskan kestotilaaja kyllä vihtyi kirjan parissa alusta loppuun. Uskon kuitenkin, että jonkin muun lukijan kohdalla voi tyyli voi olla liian macho ja kirja jää kesken. Toisaalta voi myös ajatella, että käsissä on seiskan erikoisnumero ja ihan jokaista kohtaa ei todella kannata ottaa niin vakavasti!

Kirja: Esko – Stripparin tarina

Kirjoittaja: Antto Terras

Julkaistu: 2016

Äänikirjan lukija: Esko Eerikäinen

Sivumäärä: 250

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *